BUCURIA FLORIILOR

Cu toate că în ziua intrării Domnului Isus în Ierusalim au fost multe lucruri triste, prin faptul că Domnul Isus a plâns pentru iudeii, care nu au înţeles demersul Lui şi nu s-au pocăit, în templu era neorânduială şi Domnul Isus a trebuit să facă curăţenie, unii au fost deranjaţi de El, totuşi ziua Floriilor rămâne o zi de bucurie. Ea a fost o zi de bucurie pentru ucenici, pentru copii şi pentru cei ce l-au iubit pe Isus.

Aş vrea ca ziua Floriilor să fie o zi de bucurie şi pentru tine.

Bucură-te în primul rând de Domnul Isus. Nu contează ce fac alţii, sau ce spun alţii. Isus a venit pentru tine, a intrat în inima ta, sau vrea să intre. Tocmai de aceea bucură-te de El. Vorbeşte cu El, cântă-I cântări de laudă. Domnul Isus tare se bucură de tine. Bucură-te şi tu de El!

Bucură-te apoi de cei dragi, care te înconjoară. Ucenicii s-au bucurat unii de alţii, au strigat împreună, au cântat împreună, L-au însoţit pe Isus împreună. „Bucuria împărtăşită este bucurie înmulţită” zicea cineva. Şi aşa este. Împărtăşeşte bucuria ta cu alţii. Fă-i şi pe alţii bucuroşi. Împărtăşeşte bucuria ta de Domnul cu alţii. Fă bucurie printr-un cuvânt, fă bucurie printr-un zâmbet, fă bucurie printr-o floare, că doar e sărbătoarea Floriilor. E atât de uşor şi de ieftin să faci o bucurie cuiva. Nu lăsa să treacă această sărbătoare fără să faci o bucurie şi să-ţi împarţi bucuria ta cu alţii. Fii creativ, fii copil şi fă un gest frumos şi surprinzător.

Bucură-te de natura pe care a creat-o Dumnezeu. Ce frumos că această sărbătoare este primăvara! După ternul iernii, au apărut din nou culorile. Mă gândeam ce minunat că Dumnezeu s-a gândit să creeze culorile. Vă daţi seama cam cum ar arăta lumea aceasta doar în alb şi negru, cu ceva tente de gri. Uitaţi-vă la o poză veche în alb-negru. Dar Dumnezeu a creat culorile. El a creat curcubeul. Ce fascinant. La Florii avem culori, verdele crud al primăverii, petalele colorate a florilor vizitate de hărnicuţele albine. O minunăţie. Nu treceţi nepăsători pe lângă ele. Ridicaţi-vă ochii din pământ şi admiraţi-le, bucurându-vă de ele şi mulţumiţi lui Dumnezeu.

Da, Floriile, din nou, o zi a bucuriei, o sărbătoare a bucuriei.

Bucuraţi-vă!

Rețele sociale

Pentru a observa îndeaproape activitatea noastră, vă rugăm să ne urmăriți pe conturile ce le avem pe cele mai populare rețele de socializare și canale de comunicare:


Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora.
Mai multe detalii... OK